ShoutMix chat widget

mari karaoke laptop dengan player AIMP dan minilyric


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


buat pembaca blog ini , aku nak bagitahu kat korang , aku ni ada masalah sikit iaitu suka menyanyi depan laptop..haishh. walaupun suara macam katak pisang tapi hobi buruk ni tak dapat diubah. cane ek?

kalau macam lagu yang lama dikeluarkan di radio ataupun di persada muzik memang lah senang cari, search je kat youtube. mestilah jumpa punyer. 

tapi macam mana dengan lagu-lagu yang baru keluar, apatah lagi lagu indie, peh mau berjanggut nak tunggu keluar album instrumental aka karaoke.

oleh itu aku aku nak kongsi la sikit cara paling mudah nak karaoke laptop ni, tak payah pakai software yang susah2 macam sony vegas ataupun audicity. apa yang perlu korang ada cuma software player mp3 ni iaitu AIMP


Dah siap download gi je lah install. senang aje kan?. aku pakai AIMP ni sebab senang guna. dulu aku pakai jet audio sebab playlist dia boleh sorok kat tepi tapi menyusahkan.  tapi aimp ni lagi function sebab kalau cursor kita di tepi dia akan keluar anak panah dulu. so tak menyusahkan sangat

lepas tu ikut korang la nak hias macammana, aku punya macam ni je

*klik untuk membesarkan ia

kalau nak bagi playlist duduk di sebelah tepi korang cuma perlu klik kat playlist tu dan drag ke sebelah tepi. lepas tu dia akan hilang tapi jangan risau sebab bila cursor kita pergi ke situ ia playlist itu akan keluar

untuk menghilang kan suara penyanyi , korang cuma perlu klik kat bahagian no 1 tu (tengok gambar kat atas) diikuti dengan no 2. senang je kan?

kalau nak ada keluar  lirik korang cuma perlu download software minilyric je. lirik akan automatik keluar bila diputarkan lagu dengan syarat ada connection internet


senang aje kan? selamat mencuba

9 komen pengulas setia:

Amira Anorah said...[Reply to comment]

benda ape tu?tak penah tahu pong!hahaha

A z ! said...[Reply to comment]

x tahu? aper yg tak tahu? tnye je lah

Ifti Larina said...[Reply to comment]

oh karok guna lappy je? best best.
nanti ah dunlod kalo rajin. haha

Ifti Larina said...[Reply to comment]

oh karok guna lappy je? best best.
nanti ah dunlod kalo rajin. haha

A z ! said...[Reply to comment]

karok ngan lappy je senang jimat duit, ha3

ecah..merangkap anak cik nan said...[Reply to comment]

waa...toche!toche!ecah dh try..mmg besh woo!hehehe

ali zulkifli bin wahid said...[Reply to comment]

ni kalaw nyanyi suara kuar kat speaker x??

Anonymous said...[Reply to comment]

Hey there! Do you uѕe Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm undoubtedly enјoying yοur blog anԁ
lоoκ forward to new ρoѕts.


Feel frеe tο surf tο mу
ωebsite - garden centers

sadiqin adi said...[Reply to comment]

bunyi dia tak sedap la bila remove voice :(

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini