ShoutMix chat widget

sir alex ferguson lawat singapura..betul ke?

Dengan penuh perasaan ingin tahu..aku nak tanya pembaca sekalian..lagi-lagi kepada peminat manchester united..korang rasa sir alex furguson pernah tak datang ke singapura?...sila jawab di ruangan komen kalau ada..

inilah sir alex ferguson kalau korang nak tahu

kalau la benar tiada lawatan setakat ini...apakah yang dapat kita konklusikan manager kepada pasukan yang bersaing dalam uefa champion league, carling cups, fa cups, dan english premier league ini tidak melakukan lawatan di singapura?

pendapat aku mudah saja.. kalau korang nak tau tengok gambar di bawah ini....


ini bukan gula-gula..ini chewing gum

kenapa aku cakap sebab chewing gum.. pelik kan? baca article ni



"The chewing gum ban in Singapore was enacted in 1992 and revised in 2004 and 2010[1]. It bans the import and sale of chewing gum in Singapore. Since 2004, only chewing gum of therapeutic value is allowed into Singapore following the United States-Singapore Free Trade Agreement (USS-FTA).

This law was created because people disposed of gum incorrectly by sticking them under places like chairs or tables. Chewing gum is banned in Singapore under the "Regulation of Imports and Exports (Chewing Gum) Regulations." Except for chewing gum of therapeutic value, the "importing" of chewing gum into Singapore is banned. " sumber-wikipedia

Teori aku: 

Hobi fergie ini (nama pendek sir alex furguson) suka mengunyah gula getah..kalau masa korang tengok pasukan man.u ada perlawanan..cuba korang tengok si fergie ni..mesti kunyah gula getah kan?sampai merah-merah muka kalau dia kunyah gula-gula getah..ha3. Dan disebabkan singapura telah melarang chewing gum aka gula getah di situ..secara tidak langsung membuatkan sir alex ferguson ini merajuk nak melawat singapura...hahaha... ngade-ngade..



P/S: Nak makan gula getah boleh..tapi pastikan korang simpan dulu poembalut dia...pas habis kunyah...guna balik pembalut gula getah tu bila buang..tak menyusahkan orang kalau terpijak nanti....hadess


Kata kunci :
sir alex ferguson |sir alex |old trafford |manchester united |manager |football |world cup |wayne rooney |the premier |the champions league |ryan giggs |rangers |premier league |manchester |man utd |liverpool |league cup |getty images |football manager |ferguson |fergie |fa cup |view photo |victory |uefa champions league |the rest |the european cup |referee |photos |midfielder |marseille, france |manchester city |manager of the year |manager alex ferguson |man united |league title |history |february  |eric cantona |england |dimitar berbatov |defeat |chelsea |birmingham |alex ferguson |aberdeen 

2 komen pengulas setia:

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini