ShoutMix chat widget

Review filem :Hikayat merong mahawangsa

Hari ini merupakan hari pertama filem ke-8 terbitan kru studio iaitu Hikayat Merong Mahawangsa ditayangkan di pawagam..sapa nak tengok? ok sila hentak mouse anda!. aku nak review dalam bentuk poin je ni..korang kalau baca ayat panjang-panjang pun bosan gak kan? baik tengok terus kat panggung...tak gitu?


  • diadaptasi daripada sejarah kedah iaitu hikayat merong mahawangsa
  • diarah oleh yusri halim kru
  • penggambaran dibuat 90% di terengganu, kuala lumpur dan kuantan
  • filem epic yang sarat penggunaan khas visual cgi dan props kurun ke-2
  • cerita di sekitar tahun 120, dimana merong mahawangsa perlu menyelamatkan puteri cina yang mahu berkahwin dengan putera rom dimana puteri tersebut diculik oleh puak lanun geruda..dapatkah misi ini tercapai?...korang tengok je la..
  • sarat dengan aksi berlawan dalam filem ini.
  • diterajui oleh pelakon tempatan dan luar negara seperti Stephen Rahman Hughes, Gavin Stenhouse, Jing Liu, Wan Hanafi Su, Khir Rahman, Datuk Rahim Razali dan Ummi Nazeera. 
  • filem ini menelan belanja sebanyak 8 juta dan bakal ditayangkan di 25 luar negara dengan nama the malay chronicle : bloodlines
  • bakal ditonton oleh aku nanti :d

8 komen pengulas setia:

AesyaZealous said...[Reply to comment]

harap2 best la cerita ini..huhu

Ecah Ecot said...[Reply to comment]

nk tgok juge!

Khai said...[Reply to comment]

esok nak g tgk..wink3..haha

Nasuha Salleh said...[Reply to comment]

org kate cite ni gempak..
jom sokong filem Melayu! =p

TAYAR PANCIT said...[Reply to comment]

hai awak saye da join awak :) follow saye balik eh @ http://tayarpancit.blogspot.com/

Cik Kuntum said...[Reply to comment]

napa musti stephen hugh rahman? eii macam tak de pelakon melayu asli je malaysia nih


http://kuntumkenyalang.blogspot.com/

Hyabe Ibbe said...[Reply to comment]

1nike shoes
fitflops sale
juicy couture
supras
michael jordan shoes
new balance shoes
abercrombie and fitch outlet store
christian louboutin outlet
jordan 11
coach shoes for women
coach glasses
christian louboutin shoes
coach bags outlet
north face outlet 70% off
louboutin shoes
fendi bags
vans shoes
jordan shoes
hermes scarf
all jordan shoes
air jordan 14
nike air max 2015
coach purses clearance
gucci outlet
oakley sunglasses
ferragamo outlet
michael kors outlet online sale
jordan 6s
jordan shoes
supra shoes
michael kors outlet
nike outlet
north face women's
fitflop shoes
clarks shoes
nike outlet
fitflops clearance
ugg boots
michael kors outlet store
cheap jordan shoes
coach outlet
hermes outlet online
burberry sale
nike outlet store online
1021hxt

Hyabe Ibbe said...[Reply to comment]

2coach purses outlet
ugg boots on sale 70% off
north face outlet
ralph lauren shirts
canada goose sale
juicy couture handbags
michael kors outlet online
coach factory outlet
oakley outlet
fitflops sale clearance
canada goose outlet sale
jordan shoes for cheap
coach online outlet
hermes birkin bag
jordans shoes for women
toms shoes
columbia sportswear
new balance running shoes
polo outlet
michael kors purses sale
fitflops sale
coach clearance
nike heels
michael kors bags sale
canada goose jackets
vans shoes
coach outlet store online
gucci outlet
canada goose outlet
coach purses outlet
coach factory outlet online
toms outlet
hermes birkin bag
christian louboutin outlet
michael kors handbags clearance outlet
cheap michael kors bags
under armour outlet stores
red jordans
mont blanc pens
jordan outlet
lebron 12
nike outlet
under armour shoes
north face sale
1021hxt

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini