ShoutMix chat widget

cara nak flash sony ericsson anda (part 2): bunyi speaker sony jadi kuat



Sambungan daripada entri terdahulu punya : 

hack speaker sony jadi lantang , sedap didengar dan menarik
aku dah cuba kat sony w801 aku..terbukti memang ketara perbezaan bunyinya
apa yang perlu korang ada adalah software xs++, kabel dcu-60 ataupun dcu-55 dan driver speaker yang berkenaan
software xs++ korang boleh cari kat entri terdahulu klik sini
driver sony boleh didownload kat sini 
driver kat nset sony ada 2 jenis iaitu zapf dan apf
korang jangan silap pilih kang xpasal jahanam hset korang..

ok 1st bukak program xs++
cabut bateri,isi balik
tekan butang c kat hset dan sambung hset dengan kabel sony tu
tekan connect pada program xs ++ (rujuk entri sebelum ini)


dan klik kat  start fsx


tunggu dia progress dan bila dan siap anda akan jumpa struktur file pada hset anda


ok pada struktur tersebut korang cume perlu cari ikut address nie

ifs/settings/acoustic/ >> Acoustics file

dan bukak folder itu korang akan jumpa file samada jenis .apf ataupun .zapf 
sekarang ko dah tau jenis apa driver korang kena pakai
download driver yg korang pilih, pastu exstract pakai 7zip ataupon winrar .
ambik semua file dalam folder driver tersebut ( ctrl+a) klik kat file tu dan campak je kat enumerated file 



memang komputer korang kadang2 akan not responding . abaikan je tu..tggu sampai dia abis

lepas dah siap...cabut, bukak bateri, isi balik dan pasang

uji la bunyi speaker anda , kuat tak???





2 komen pengulas setia:

Rockstar Chan said...[Reply to comment]

nice... dh follow anda. thnkz tinggl jejak.link di blog sy

Punca Utama | PU said...[Reply to comment]

nak try la...
menarik juga ni...

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini