ShoutMix chat widget

Tutorial nak download flash game format swf dari web menggunakan mozilla firefox

*sumber google


pernah main game flash game kat internet tak? 
bagi yang suka main flash  anda boleh mendownloadnya saja
kan senang lepas tu tak payah da nak loading lama-lama, kena gaya flash game tu saiz dia besar, xkan kalau nak main kena bukak internet je kan? 
caranya mudah saja, apa yang perlu anda ada cuma ialah mozilla firefox

contoh web flash game adalah seperti ini [klik]


1st: bukak laman web flash game tu, 
klik mouse, kanan dan cari view page info



pastu pergi ke bahagian media dan cari file berformat swf , klik kat situ dan save 


nak pakai internet download manager pon boleh gak, cuma perlu copy link file tu dan campak kat idm


dah siap download, pergi kat file tu dan bukak la dengan browser papepun.



dan korang boleh main bila-bila masa tanpa perlu akses internet lagi, 

sekian, tutorial  ringkas dari saya.

assalamualaikum

p/s:  nak cuba download game cityville la plak, jadi ke tak, hahaha =d

2 komen pengulas setia:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...[Reply to comment]

aku dah xleh gune idm..
boleh la aku tetekan update..
terus kene blok..
ko tau mcm ne nak stle kan ke..

Amin Zakaria said...[Reply to comment]

uninstall mozilla complete, clearkan kat registry (pakai cc clearner). pastu install balik, aku wat camtu je , k

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini