ShoutMix chat widget

acronym and short form..pebenda ni??

rmungkin ada orang dan ada yang tak tau dengan nama singkatan yang biasa digunakan...kadang kadang confuse gak mikir.."pebenda la menda " tulis hadui... so aku pon "google" la sebenarnya ia adalah  huruf akronim macam S.E.K (sekolah)  ..hehehe dan aku ada senaraikan beberapa singkatan yang biasa digunakan




A.K.A
ini bermaksud as known as.. maksudnya  atau dengan nama lain

A.S.A.P
ini bermaksud as soon as possible ..maknanya secepat yang mungkin

O.T.W
ada banyak maksud iaitu on the way, on the web, ataupun otherwise..

C.E.O
maksudnya cheif executive officer..maknaya dia ni orang berpangkat besar dalam syarikat

S.O.S
maksudnya save our ship.. maknanya dia memerlukan pertolongan (biasa lam citer perang tu)

W.T.H
maksudnya what the hell...hahah pepaham la yek

W.T.F
xkan taktau kowt???? what the fu@#$


Kalau nak citer banyak sangat acronym word ni.. so aku nak citer pasal short form plak.. biasa tngok movie omputeh? kadang2 xpaham pon apa diorang cakap.. sebab diorang sama gak cam kita.. bukan cakap baku pon(hahaahah) .. jom tngok cikit contohnya


Kinda = Kind of = almost = I kinda did my homework... maybe one half.

Sorta = Sort of = almost again

Hafta = Have to = Quick! I hafta run, I am late.

Musta = Must have = I musta been stupid when I decided to learn English

Wanna = Want to = You wanna eat now?

gotta = got to = have to = I gotta go, class is starting

dunno = don't know = I dunno, maybe I can stay.

wudja = would you = Wudja eat with me if I paid for it?

cudja = could you = Cudja eat with me if you have time?

Ya = you = Ya wanna go eat?

Cya = see you = "I'll see you later." "Okay, cya."

Kay = Okay = I gotta go, kay?


okay lah...
Assalamualaikumm

2 komen pengulas setia:

Anonymous said...[Reply to comment]

Amiable fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

AmAn&The GaNg said...[Reply to comment]

S.O.S bukan Science Of Survival ke???

Post a Comment

komen aje la dan sila tinggalkan jejak link anda kat sini